Kerst- en Nieuwjaarswens en terugblik 2012.   Leave a comment

Dank zij jullie allemaal was dit voor mij een heel bijzonder jaar. En daarmee bedoel ik niet dat het een slecht of geweldig jaar was. Maar echt dat het een bijzonder jaar was. In maart dit jaar ben ik begonnen met het OBSNetwerk, in mei mocht ik starten met de campagne voor de 2e Kamerverkiezingen – als campagneleider nota bene – en dit najaar ben ik voor een aantal van mijn netwerk deelnemers druk in de weer voor het realiseren van afspraken die tot opdrachten zouden moeten leiden.

Het meest bijzondere van dit jaar is misschien wel het feit dat ik zo veel nieuwe contacten in mijn netwerk heb mogen begroeten. ZZP-ers, directeuren van multinationals, directeuren van grote Nederlandse bedrijven, stichtingen, scholen en gemeenten, maar ook Ministers, Staatssecretarissen en Tweede Kamerleden, Gedeputeerden, Burgemeesters, Wethouders. Zelfs met onze MP heb ik dit jaar twee maal een woordje mogen wisselen. Als iemand mij dat twee jaar geleden zou hebben voorspelt, had ik er waarschijnlijk om gelachen. Met velen van hen heb ik boeiende gesprekken gehad. En over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat liep van Economische krimp tot regelgeving in de landbouw, van de problemen op de woningmarkt tot lokale politieke problemen, van product ideeën tot nieuwe organisatie concepten. Werkelijk te veel om op te noemen. Al deze gesprekken hebben het afgelopen jaar mijn leven verrijkt, mij geïnspireerd, mijn blikveld verbreed en mijn kijk op de wereld beïnvloed.

Inmiddels bestaat mijn netwerk uit bijna 9.000 min of meer actieve – merendeel Nederlandse – deelnemers. Ik ben er buitengewoon trots op dat jullie mij, op enig moment, hebben toegestaan om dit contact te leggen. En ik heb afgelopen jaar al verschillende keren, met positief gevolg, een beroep op een aantal contacten uit mijn netwerk mogen doen. Hierdoor werd ik veelal met een goed gevoel ontvangen bij de “derde” persoon waar ik graag mee in gesprek wilde komen. En in sommige ontstond er ook gewoon een persoonlijke ontmoeting met één van jullie. Want ik moet eerlijk toegeven dat ik jullie niet alle 9.000 persoonlijk ken. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het aantal dat ik persoonlijk ken wel steeds groter. En na een tijdje bij elkaar in het netwerk te hebben gezeten voelt een dergelijk ontmoeting dan vaak toch ook direct als heel vriendschappelijk.

Voor iedereen in mijn netwerk spreek ik de wens uit dat we elkaar blijven “zien” in de Social Networks en live-netwerken EN klaar blijven staan om elkaar, waar mogelijk, aan de noodzakelijke contacten te helpen.  Daarnaast spreek ik de hoop uit dat 2013 niet zo’n diep dal zal worden als velen van ons verwachten. Laten we proberen om in elk geval positief te blijven denken. Ook in moeilijke tijden zijn er veel kansen. Je moet ze alleen wel willen zien!

Ik wens jullie een POSITIEF en succesvol 2013 toe.

Met een warme groet uit het Hoge Noorden,

Ed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: