“Inspiratie, eilanden en Big Brother”   Leave a comment

Eigenlijk is het de hoogste tijd dat ik weer eens een stukje schrijf voor mijn blog. Maar waar de inspiratie normaal gesproken komt aanwaaien lijkt ze op dit moment even voor een korte vakantie te hebben gekozen. Ja, je leest het goed. Bij mij is inspiratie een zij. Juist omdat vrouwen soms onnavolgbaar zijn voor ons mannen, zijn ze gelijkertijd een bron van inspiratie.

Het lijkt trouwens wel alsof ik niet de enige ben die met een klein inspiratiedipje zit. Het nieuws vervalt de laatste weken ook steeds meer in herhalingen. Het gaat over Syrië, de btw die naar 21% gaat en de vorming van het nieuwe kabinet. Soms, zoals vandaag, komt er even een klein berichtje naar buiten wat verwondering wekt. Bijvoorbeeld de reis naar Haren die door Job Cohen blijkt te zijn ondernomen. Je zou toch denken dat de oud burgemeester van Amsterdam ook zonder bezoek wel een rapportje over “rellen” kan schrijven.

Ander opmerkelijk nieuws kwam uit Willemstad, Curaçao. Een klein land met twee parlementen en twee Minister-Presidenten? Onnodig te zeggen dat ze elkaar niet aardig vinden. Gelukkig lees ik net dat Gerrit Schotte fort Amsterdam heeft kunnen verlaten. Nu is het bij forten vooral zo dat ze gebouwd zijn om mensen buiten te houden, maar het kan zomaar zijn dat er zich nog wat koloniale kelders met tralies onder het fort bevinden?! Het vreemde van dit verhaal is natuurlijk dat je eigenlijk verwacht dat mensen die op zo’n mooi eiland wonen, een klein paradijsje eigenlijk, zich niet zo heel druk zullen maken. Tip: Misschien moeten ze Churandy Martina als nieuwe Minister-president kiezen. Hij heeft een stralende lach en is altijd “gewoon blij”!

Over eilanden gesproken. Heeft een van jullie misschien nog een legitieme claim te leggen op de eilandjes in de Oost-Chinese zee? Tot nu toe claimen China, Japan en Taiwan het eigendom van die nagenoeg onbewoonde rotsklompen. Het wordt de hoogste tijd dat er iemand opstaat met een eigendomsbewijs waarin is vastgelegd dat de in het jaar 1542 in Kyushu gestrande Portugezen de eilanden hadden gekocht en vervolgens in 1587 hebben doorverkocht aan de eerste Nederlandse zeelieden die Japan bezochten. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat Japan, toen zij in 1642 het land van de buitenwereld afsloten, ook alles weer hebben genationaliseerd, maar daar kan ik niets over terugvinden.

Een ander spannend bericht komt uit Amerika. Er is daar een programma gemaakt, met de naam PlaceRaider dat als “Malware” op je smarttelefoon kan worden geïnstalleerd. Vanaf dat moment stuurt je smartphone continue beelden uit van de omgeving waarin jij je bevind. Op een computer op afstand kan dan exact worden gezien waar je bent. Er kan zelf een 3-D beeld worden gemaakt. OK, wie neemt vanaf vandaag zijn telefoon nog mee naar de slaapkamer?! Of het toilet, of onder de douche?! Vanaf nu wordt het toestel afgedekt!

Zo, dan is iedereen weer bijgepraat! Nu nog een titel. Ik dacht aan “Inspiratie, eilanden en Big Brother”. Het heeft alleen zo weinig met elkaar te maken. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: