Het verkiezingsspel.   1 comment

De laatste vakantieweek en de eerste verkiezingsweek. Ze vallen samen dit jaar. Het kan echt niemand zijn ontgaan dat er lijsttrekkers debatten zijn. En het lijkt steeds meer op een groot voetbal toernooi, want ook nu zijn er miljoenen echte ‘kenners’.

Tijdens het 1e lijsttrekkers debat heeft Emiel zich in zijn voet geschoten, en heeft Diederik zich als echte presidentskandidaat gepresenteerd. Geert vervalt, als een kapotte langspeelplaat, in herhaling en Kees heeft zichzelf en zijn partij deze week ook geen grote dienst bewezen, met zijn uitlatingen over abortus. Ja, goed gezien, net als stervoetballers noemen we alle hoofdrol spelers bij de voornaam, wan dat doen echte kenners!

Ja, die Kees. Hij was echt even twitter topic deze week. Eén van mijn volgers stelde de vraag ‘SGP is toch VOOR leven’ toen het om het standpunt rond abortus ging, waarop een ander antwoordde: ‘Ja, dat klopt, maar Na de Dood’. En direct had ik weer dat liedje in mijn hoofd.

Hoe anders gaat het te bij de Amerikaanse verkiezingen. Daar zijn de kandidaten in elk geval handig genoeg om het ‘zwartmaken’ aan de tegenstanders over te laten. Een hulp die Nederlandse politici blijkbaar niet of nauwelijks nodig hebben.

Heb je die verkiezingsshow in Florida gezien? Paul Ryan maakte er een echte show van. Hoe zouden wij nuchtere Nederlanders op zoiets reageren? Een soort politiek ‘Rad van Fortuin’ zou waarschijnlijk wel amusementswaarde hebben. Zal ik John de Mol eens bellen? Emiel aan het rad, en de draaiing van het rad bepaald met welke goede doelen wij onze staatsschuld gaan verhogen. Lijkt mij dan leuk als Marianne Thieme de spelregels bewaakt, zodat Nederlandse goudvis, kat, hond en paard geen gevaar lopen! Zie je het voor je? Emiel in glitterjas roept: “En de winnaar van de 1.000 goudvissenkommen is de achterstandswijk X in plaats Y”, waarna Marianne verschrikt roept: “Nee hoor Emiel, leuk dat je wat voor deze mensen wilt doen, maar een goudvis hoort niet in een kom! Daar hebben we toch ook een wetsvoorstel over ingediend!”

Wat misschien ook wel aardig is, is een soort van “wie is de Mol”, waarbij lijsttrekkers gezamenlijk proberen om de Nederlandse economie als een echt team te herstellen. De rol van “Mol” is dan een uitgesproken kans voor onze Geert. Hij mag dan gewoon zij eigen ik spelen en, zoals voor hem gebruikelijk is, met scherpe uitlatingen proberen om de Nederlandse economie en het Nederlandse imago zoveel mogelijk schade toe te brengen.

De Grijs en Wijs quiz met Jan Nagel van de Ouderenpartij 50+. Het grote bomenplant spel met Jolande Sap, waarbij Groenlinks probeert om boeren van hun akkers te jagen. Voorlopige werktitel “Jolande zoekt boer”.  En dan 12 september een grote “The Voice of Holland” Show, onder leiding van onze eigen Prins W. van Oranje.

O, o, nu laat ik mezelf misschien wel heel erg ver meeslepen…. Heerlijk zo’n beetje fantaseren. Maar wel stemmen op 12 september hoor!

Advertenties

One response to “Het verkiezingsspel.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Van mij hadden ze ook wel naar een Robinson Crusoe-eiland gemogen, leuk al die uitdagingen in de vorm van politieke onderwerpen natuurlijk vergezeld van de nodige fysieke inspanning…leuk idd fantaseren…Leek me wel wat die politici in bikini of zwembroek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: