Zomertijd – Pruimentijd?   Leave a comment

Heel soms is er gewoon even niets dat je aandacht waard is. En in een normale zomer is dat eigenlijk regel. Maar nu hebben we een Economische crisis, een Banken crisis, Griekenland, Syrië en de Olympische Spelen. Dat moet genoeg zijn zou je denken.

Maar wat kan je nu nog verbazen dan? Het feit dat banken een boekje open doen over een renteschandaal met de Euribor/Libor, of het feit dat Marjan Vos goud wint op de Olympische Spelen. Dat laatste werd misschien wel meer op gerekend dan het eerste.

In de Oekraïne maakt het ze allemaal even niet uit. De discussie of Russisch tot tweede officiële taal wordt gemaakt is daar momenteel de discussie van de dag. Het parlement kwam er zelfs voor terug van vakantie, terwijl het jarenlang de enige officiële taal was in deze voormalige sovjet republiek. Zouden ze dat bij ons ook doen als de provincie Friesland zo’n voorstel zou doen? Ik bedoel Fries als officiële 2e taal? Of zijn we daar toch echt te nuchter voor.

Wat mij vanochtend trouwens wel even verraste was het bericht dat een aantal grote bedrijven de wens uitspreken dat de vakbond weer een goede gesprekspartner wordt en men opnieuw kan kijken naar de mogelijkheden van het polder model. En dan hebben ze het niet over de Hedwige Polder! Het lijkt een beetje de wereld op z’n kop. Ik kan mij de tijd herinneren dat de meeste bedrijven Ondernemingsraden en Vakbonden vooral alleen maar lastig vond.

Het lijkt me overigens nog best mee te vallen met de Nederlandse economie. De ANWB weet te melden dat ze afgelopen week een nieuw record aantal hulpaanvragen uit het buitenland mocht afhandelen. Maar liefst 6.000 stuks, waarmee het oude record uit 2009 werd overtroffen. Ruim voldoende vakantiegangers blijkbaar. Je zou er ook uit kunnen concluderen dat er weer meer oude auto’s op de weg rijden. Maar dat is misschien wat kort door de bocht.

Er zijn trouwens ook steeds meer campinggasten in Ter Apel, weliswaar geen Nederlandse maar Somalische. En dan nog wel op een plek waar eigenlijk niet mag worden gekampeerd. Misschien is dit dan toch het moment om een kleine minicamping in mijn tuin te beginnen. Of zal het ontbreken van een vergunning hiervoor zwaarder wegen dan het ontbreken van een verblijfsvergunning.  En mag ik dan een bekeuring van de plaatselijke bromsnor in ontvangst nemen. Begrijp me goed, het is een lastig probleem. Maar regels die wij hier met elkaar afspreken, moeten we wel willen nakomen. Anders heeft het geen enkele zin dat de afspraken überhaupt zijn gemaakt.

Gelukkig wordt er ook nog serieus aangepakt. De politie heeft een drietal heren opgepakt, die illegaal handel dreven in prairiehonden. Nee, dat is geen officieel hondenras. Het is een groot knaagdier afkomstig van de Afrikaanse steppen. O,…. wacht eens even….komen ze misschien ook uit Somalië?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: