Probleem, welk probleem?   Leave a comment

Er zijn dagen dat ik ze niet op zak heb, die 200 miljoen! Jij wel? Nou hebben we wat stoffige spullen die we zelf niet langer kunnen en willen gebruiken. We hebben eindelijk iemand gevonden die op de “garage verkoop” heeft aangegeven dat hij die spullen graag wil kopen. En ook nog voor een redelijk bedrag! Sturen we hem naar de buren. Want de koper kan niet garanderen dat hij er geen misbruik van gaat maken! En ik weet zeker dat Duitsland zich aan dezelfde regels wenst te houden als Nederland.

Als je zo’n discussie begrijpt, dan heb je volgens mij echt hogere wiskunde gestudeerd. Of misschien het diploma cadeau gehad bij een verblijf van enkele jaren op de Hogeschool InHolland. Weliswaar heb je dan niets met wiskunde, maar je wordt wel in staat geacht om mensen te kunnen entertainen. En laten we eerlijk zijn, dit is toch een eerste klas soap!

Nog mooier is natuurlijk het toneelstuk dat in Mexico wordt opgevoerd. Maar laten we duidelijk zijn, dat is beslist GEEN blijspel. Het al jaren door corruptie verziekte systeem in Mexico, lijkt elke keer weer in staat zichzelf te handhaven. Voor de buitenwereld lijkt het een democratie naar westers model, maar de praktijk heeft meer van een dictatuur. Het is dan ook geen verrassing dat men nu fraude constateert bij de verkiezingen. Voor de gewone Mexicaan maakt het feitelijk niet zoveel uit wie de baas wordt in Mexico, want men heeft de overtuiging dat het kiezen uit twee kwaden is. Hoe lang zal het duren voordat de bom daar echt barst?

Nee, gelukkig wonen wij in Nederland, waar wel echte democratie heerst. Hoewel, als we niet oppassen hebben we straks een echt linkse regering. Ik zie het al gebeuren… Inkomens worden gemaximaliseerd of via belasting maatregelen afgetopt, ontslag van werknemers wordt zo goed als onmogelijk gemaakt, hypotheekrenteaftrek wordt volledig afgeschaft, het aantal ambtenaren verdubbeld in twee jaar tijd, de staatsschuld loopt verder op, de rente stijgt, de euro daalt in waarde en wat niet meer. Als we het allemaal niet meer kunnen betalen, zouden we dan op de BBQ bij Emile worden uitgenodigd?

Maar goed, zoals gezegd. Wij leven in een democratie. En dat is soms zelfs een iets te transparante wereld. Want als de OPTA PostNL moet gaan waarschuwen over briefgeheim! Dan kan het toch niemand meer verbazen dat er soms wat wordt “gelekt”. Want hoe uitnodigend zijn openstaande, niet afsluitbare posttassen die onbeheerd buiten staan? Ik zou er persoonlijk niet bij stilstaan, maar het Nederlandse Journaille weet er vast wel raad mee.

Nee, dan het echt serieuze nieuws. Ondanks dat de Nederlandse economie aan die van Duitsland is gekoppeld, lijkt men daar heel andere problemen te hebben. Die tanks gaan gewoon naar Indonesië, dat is geen probleem. In Duitsland maakt men zich druk over het BTW tarief dat voor bordelen geldt. Ja, echt! Men is tot de conclusie gekomen dat het lage tarief van 7% niet geldt voor bordelen en wel voor kamerverhuur. De reden daarvoor is dat de kamers in een bordeel GEEN “slaapdoelstelling” hebben. En blijf nu dan maar eens volhouden dat Duitsers geen humor hebben!

En Spanje dan? Een land dat in een heel diepe economische crisis verkeert? Daar is het feest, want Spanje is Europees voetbal kampioen 2012!

Het is en blijft een kwestie van perceptie. Probleem, welk probleem?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: