Alsof ik geen gewone man ben?!   Leave a comment

In de afgelopen vijftig jaar heb ik natuurlijk best wel al het één en ander meegemaakt. Maar wat altijd belangrijk is gebleven is de wetenschap dat ik fouten mag maken. Dat ik van mijn fouten mag leren en dat ik mijzelf kan “verbeteren”. Zorgen dat ik de best mogelijke versie van mijzelf word en blijf!

Je kunt je natuurlijk afvragen of dat voor je omgeving wel zo prettig is. Er zullen ongetwijfeld mensen in je omgeving zijn die je van het tegendeel proberen te overtuigen. “Doe maar gewoon, dan de je al gek genoeg”. Wat en heerlijke dooddoener om maar lekker niets te hoeven doen.  Alsof meer kennis ertoe leidt dat je niet langer in staat bent om binnen de gewenste normen en waarden te functioneren. En wat is dat dan wel, die “beste versie van jezelf” is de volgende vraag waarschijnlijk. Je moet zeker weer iets verkopen of zo? Een nieuwe training of cursus van een Amerikaanse Goeroe die ook te dom was om een echt vak te leren! Stop, schreeuw ik in gedachten dan uit..

De beste versie van jezelf heeft maar één toetssteen en dat ben jijzelf! Alleen jij bepaald waar het begint en stopt en alleen jij voelt wanneer je blij en gelukkig bent met wie je bent.

Van nature doen we veel zaken om binnen het “most wanted” sociale netwerk te kunnen functioneren. Excessen draaien we vlot de nek om, of ze krijgen een 24-uurs bodyguard net als onze Geert W. Maar niemand op deze wereld voldoet voor 100% aan het eisen lijstje van een ander. Je kunt alleen maar voor 100% voldoen aan je eigen lijstje en dat is al lastig zat.

Ondanks al deze “wijsheid” ben ik onlangs tot de ontdekking gekomen dat ik waarschijnlijk te weinig voldoe aan bepaalde eisen. Althans voor aanhangers van het linkse gedachtengoed wel te verstaan. Ooit, op enig moment in mijn leven, heb ik bedacht dat ik liberaal ben. Dat ik er van houd om zelf te bepalen wat ik wel en niet wil. En dat mijn drang tot persoonlijke ontwikkeling een wens is die ik iedereen graag toewens. Vrijheid om zelf de mogelijk te hebben om te kiezen, ongehinderd door allerlei belachelijke regels. Vrijheid….. om te mogen zijn wie jij wilt zijn.

Onlangs heb ik besloten om die overtuiging verder in te vullen door actief te worden binnen de politieke partij die het meeste bij mij past. En plotseling ben ik het vlees geworden voorbeeld van de volgegeten rechtse patriarch en magistraat, voorbeeld van alles wat slecht is in deze wereld. Maar vooral ook voor de gewone man! Uitbuiter, grootkapitalist, betweter, a-sociaal en ga maar door.

Lieve mensen, mijn naam is Ed Overmars. Ik ben vijftig jaar geleden geboren in een doodgewoon Amsterdams arbeidersgezin. Ook ik moet werken voor mijn euro’s. Ook mijn maand duurt wel eens langer dan mijn maandinkomen.

Alsof ik geen gewone man ben?!

Advertenties

Posted 26 juni 2012 by edovermars in Uncategorized

Tagged with , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: